205 | 0
Раздел: Агроринок України
Оцените статью:
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(0 голосов, в среднем: 0 из 5)

Україна може експортувати 200 тис. тонн цукру – В.Лапа

Україна може експортувати 200 тис. тонн цукру – В.Лапа

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Цього маркетингового року Україна може експортувати близько 200 тис. тонн бурякового цукру на світові ринки і, в першу чергу, до країн СНД. Про це у коментарі УНН сказав генеральний директор асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Володимир Лапа.

«Експортний потенціал ми оцінюємо приблизно у 200 тис. тонн. Тобто, Україна виробить 2 млн 100 тис. тонн або навіть більше цукру. Внутрішнє споживання ми оцінюємо 1,9 млн тонн. Себто, 2 млн тонн бурякового цукру українського виробництва можемо експортувати на світовий ринок і, в першу чергу, на ринки країн СНД. Хоча тут питання і тарифного регулювання, питання вилучення з вільної торгівлі, конкурентоспроможності на російському ринку, але цей потенціал є», — зазначив експерт.

Якщо, за словами В.Лапи, раніше вилучення обґрунтовувалися, що ми недостатньо самі виробляємо і можемо заміщувати буряковий цукор тростинним, то зараз ми бачимо, що виробляємо більше, ніж потрібно. «І реально експортний потенціал є. Тому формальних підстав, щоб обмежувати цей експорт, немає», — резюмував він.

Як повідомляли у Міністерстві аграрної політики та продовольства у цьому році виробництво цукру буде на рівні 2,2 млн тонн, а споживання внутрішнє споживання в Україні коливається від 1,9 млн до 2 млн тонн цукру.

Нагадаємо, у 2009 році цукру було вироблено 1,3 млн тонн, це лише 64% від потреби.

По темi:  Аграрии сэкономят на пошлинах около полумиллиарда евро - экспер

Україна може експортувати 200 тис. тонн цукру – В.Лапа

Вы читаете статью Україна може експортувати 200 тис. тонн цукру – В.Лапа. Все материалы на сайте OOO Gumat, а также и статья Україна може експортувати 200 тис. тонн цукру – В.Лапа - написаны с целью информационного обогащения и мы рады если Вам нравиться наш Журнал.

Отзывы к статье Україна може експортувати 200 тис. тонн цукру – В.Лапа