Кращі рецепти малосольних огірків
10686 Кращі рецепти малосольних огірків

Кращі рецепти малосольних огірків


І ось настав благословенний і запашне час малосольних огірків. Самі хрусткі огірки виходять влітку, на свіжому повітрі, ідеально – на дачі. Тільки тут можна зняти огірки з грядки безпосередньо перед засолкою

Відмінні малосольні огірочки виходять, якщо взяти дрібні і міцні молоді огірки, з тонкою шкірою і “пухирцями”. Саме такі плоди мають кращі сорти малосольних огірків для заготівок. Уважно переберіть урожай, видалите зіпсовані або жовті екземпляри. Розсортуйте огірки за розміром. Якщо ви готуєте малосольні огірки в запас, при розкладанні по банкам намагайтеся розмістити в одну ємність однакові за величиною, тоді просолка буде більш рівномірною.

Відібрані огірки промийте холодною водою і висушіть рушником. Потім покладіть в ємність, краще вертикально, перекладаючи огірки шарами трав і спецій. Рецепти, наведені нижче, все дуже смачні, тому радимо обов’язково спробувати кожен.

Спеції для малосольних огірків

Готові набори спецій і трав для засолювання огірків можна купити в магазині або у бабусі на ринку. Склад саморобного набору у кожної господині свій. Найчастіше він включає суцвіття кропу, хрін, листя чорної смородини і вишні і естрагон. Саме хрін, смородина і вишня допомагають зберегти огірок твердим і хрустким.

малосольные огурцы
До перерахованого можна додати часник, чорний перець, лавровий лист і гвоздику. На 1,5 кг огірків потрібно 5-6 зубчиків часнику, 1-2 листків хрону, 5-6 листків смородини, 3 листки вишні, 3-4 бутона гвоздики, 8-10 горошин перцю. Щоправда, кількість спецій можна змінювати, залежно від ваших смаків.

Розсіл для малосольних огірків

У каструлю з водою, додайте сіль, перець, гвоздику та лавровий лист, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Залиште на вогні на кілька хвилин, потім процідіть розсіл. На 1,5 кг огірків потрібно 2 л води, 4 столові ложки солі крупного помелу.

По темi:  Когда доставать гладиолусы для проращивания.

Залиті розсолом огірки накрийте серветкою і залиште в теплому місці. Якщо залити гарячим розсолом огірки, вони будуть готові вже на наступний день. Залиті холодним розсолом огірки можна їсти через 3-4 дні.

Малосольні огірки з хлібом

Візьміть 1,5 кг свіжих огірків, 2 л води, 4 столові ложки солі, 2 столові ложки цукру, 50 г житнього хліба, квадрат з марлі або тонкої тканини — 20х20 см, 2 столові ложки різаного кропу.

малосольные огурцы на хлебе

Малосольні огірки з розсолом на житньому хлібі

Приготуйте розсіл з води, солі та цукру. Скласти огірки з кропом в ємність, зверху покладіть хліб, загорнутий в марлю. Залийте огірки киплячим розсолом і поставте гніт. Почекаєте 24 години — огірки готові. Зберігайте їх у холодильнику, вже без хліба.

Малосольні огірки з горілкою

Підготовка огірків (1,5 кг) відбувається також, як і в попередніх рецептах. Зелень — листя хрону, вишні, смородини, лавра, парасольки кропу, горошини перцю складіть у ємність. Зверху покладіть огірки. Для розсолу знадобиться 2 літри води, 4 столові ложки солі і 100 мл горілки. Холодним розсолом залийте огірки, закрийте ємність кришкою і залиште на добу.

Малосольні огірки без розсолу

Якщо не хочете возитися з розсолом, приготуйте огірки “всухом’ятку”. До речі, такі огірки зручно готувати в похідних умовах. Досить запастися поліетиленовими пакетами. Візьміть 1 кг дрібних огірків, 1 столову ложку солі, 3-4 зубчики часнику, кріп. Огірки необхідно вимити і зрізати кінчики. Дрібно наріжте кріп і часник.

малосольные огурцы без рассолаМалосольні огірки без розсолу

В поліетиленовий пакет складіть всі інгредієнти: огірки, кріп, часник і сіль. Зав’яжіть пакет і кілька разів струсніть його. Покласти пакет в холодильник, періодично струшуючи (на природі можна використовувати сумку-холодильник або найближчий водойму, пакет можна покласти, наприклад, в садок для риби). Через 6-8 годин малосольні огірки – готові.

По темi:  Цветочный гороскоп на 24 августа - 2 сентября: ваш цветок - дельфиниум!
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Сад, город)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

двенадцать − четыре =

Сейчас читают:
Top