Як зберегти урожай часнику та цибулі: кращі народні засоби, перевірені часом
10778 Як зберегти урожай часнику та цибулі: кращі народні засоби, перевірені часом

Як зберегти урожай часнику та цибулі: кращі народні засоби, перевірені часом


Урожай цибулі і часник прибраний. Залишилось правильно організувати зберігання.

Способів як зберегти урожай часнику і цибулі народні умільці придумали не один десяток, ми відібрали для вас найбільш ефективні і в той же час самі прості.

Способи зберігання часнику

Золоте правило – запаси часнику під’їдають, починаючи від самих дрібних до більш великих головок, оскільки швидше псується дрібний часник. Зберігати ж часник можна кількома способами:

Зберігання часнику: В косах

  • Після викопування довгі висохлі стебла не видаляють, а сплітають в коси. У часнику вони не такі міцні, як у ріпчастої цибулі, тому для плетіння знадобиться шпагат або мотузка. Зв’язки підвішують у сухому, добре провітрюваному приміщенні, виключають потрапляння на них вологи. Головки всихають досить швидко, для зберігання краще підібрати прохолодне місце. Найдовше часник зберігається при температурі 1-4°C. Але у випадку, якщо тривалість зберігання не дуже актуальна, плетінки часнику можуть стати оригінальною прикрасою кухні.

Як зберегти урожай часнику та цибулі: кращі народні засоби, перевірені часом

Зберігання часнику: У скляних банках

  • Спробуйте зберегти стиглий і добре просушений часник в скляних банках, пересыпанный з борошном або сіллю. Над верхнім шаром має бути пласт “сипучих продуктів” близько 2 див. Бнки можна прибрати в кухонний стіл, поставити на полиці.

Зберігання часнику: З попередніми парафінуванням

  • Часник добре просушують, знімають верхню луску, вкорочують стебло до 3 см , обрізають корені і вмочують головки в теплий парафін.
По темi:  Пикировка рассады петунии в марте

Зберігання часнику: В полотняній торбинці або в пакеті з крафт-паперу (пергаментному)

  • Краще всього таким способом збережеться озимий часник, якщо розмістити його в овочевому відсіку холодильника.

Зберігання часнику: У відкритій банці або кошику

  • У підготовлених до зберігання цибулин акуратно опаляют коріння (зручніше над полум’ям свічки). Єдине але – садити такий часник вже безглуздо.

Як зберегти урожай часнику та цибулі: кращі народні засоби, перевірені часом

Способи зберігання цибулі

Для тривалого зберігання (до січня-лютого) придатний ріпчасту цибулю пізніх сортів. За два тижні до збирання припиняють полив. Викопувати цибулю потрібно обережно, намагаючись не пошкодити дінці і покривні луски. Перед закладанням на зберігання цибулю перебирають, підсушують, обрізають пір’я на висоті 4 див. Досушують при температурі +24…+26°C протягом 10-15 днів, не забуваючи ворушити і перевертати .

Як зберегти урожай часнику та цибулі: кращі народні засоби, перевірені часом

Зберігання цибулі: На горищі

Горище – саме відповідне місце для зберігання цибулі, якщо там температура коливається в межах 0…+2°С, а вологість 70-80%. Там його можна розсипати на газетку на підлозі, покласти в невисокі ящики, корзини, підвісити пучки на розтягнуті мотузки.

хранение лука

Зберігання цибулі: У підвалі

В підвалі для цибулі занадто сиро, але якщо немає іншого варіанту, потрібно розставити відра з золою, стружками або вапном, щоб вони вбирали вологу. Зберігати цибулю можна в квартирі, при кімнатній температурі не вище +20 °С і вологості близько 50%. Тільки враховуйте специфічний запах і не розміщуйте його у вітальні.

Як зберегти урожай часнику та цибулі: кращі народні засоби, перевірені часом

Прибирати цибулю краще в суху погоду, до настання фази дощів. Не потрібно чекати, коли бадилля зів’яне і повністю пожовтіє – буде краще, якщо цибулю дозріє в косах. Цибульні коси або вінки – одночасно і спосіб зберігання, та прикраса інтер’єру кухні (веранди). Листя після викопування не обрізають, а заплітають у коси після того, як вони добре просохнуть (щоб не почалася шейковая гниль). Щоб вони не обривалися, їх сплітають разом зі шпагатом, вузькою стрічкою або соломою. Коси підвішують.

По темi:  Комнатные цветы

Зберігання зеленого цибулі

Зелене перо багаторічних луків можна прибирати з ранньої весни до пізньої осені, зрізуючи по мірі необхідності. Листя перебирають, видаляючи пошкоджені і несвіжі. Коріння злегка змочують і обертають цибулини мокрою ганчіркою, а пір’я – паперовими рушниками. Перев’язують мотузкою, поміщають в поліетиленовий пакет і прибирають в овочевий відсік холодильника (строк зберігання – 3 тижні).

Як зберегти цибулю-порей

Цибуля-порей прибирають до глибокої осені по мірі необхідності. Викопують порей акуратно, намагаючись не пом’яти стебла. Пошкоджені і пожовкле листя видаляють, а решта обрізають, залишаючи дві третини довжини (для кращої транспірації), коріння підрізають до довжини 1 див.

Дві-три тижні його можна тримати в овочевому відсіку холодильника, упакувавши по 5-10 штук в поліетиленовий пакет з перфорацією. Оптимальна температура зберігання +2°С.

Як зберегти урожай часнику та цибулі: кращі народні засоби, перевірені часом

Якщо у підвалі підтримується температуреа 0…+1°С і вологість 80-90%, він пролежить всю зиму, якщо нижню частину прикопати у відрах з торфом навпіл з піском (вертикально, щоб пагони менше скривлювалися). Порей можна зберігати і на балконі в міні-льоху або утеплених ящиках – він витримує мороз до -5…-7°С.

Заморожений пір зберігається близько 3 місяців при t -18°с Перед закладкою в морозилку його краще нарізати порційними шматочками (близько 2-3 см) і припустити на сковорідці або пробланшировать одну-дві хвилини, дати стекти воді і охолодити, і лише потім розмістити по контейнерах. Інакше після розморожування він буде злегка гумовим (як свіжозаморожену кабачок).

Автор:
Дата:
Из той же категории: (Сад, город)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

4 × один =

Сейчас читают:
Top