Споживчі властивості курячих яєць
1108 Споживчі властивості курячих яєць

Споживчі властивості курячих яєць


Споживчі властивості курячих яєць

Поки вчені сперечаються щодо того, що раніше з’явилося яйце чи курка, саме час поговорити про такий унікальний продукт як куряче яйце. Чому про нього і чим воно унікальне? По-перше, тим, що яйце містить у собі велику кількість мінеральних речовин і вітамінів, які необхідні людському організму для повноцінного харчування. У яйці є вітаміни групи В, які беруть активну участь в метаболічних процесах — це вітамін В1, В2, В6, а також фолієва кислота (В5), біотин, нікотинові кислота (В3). Ось такий багатий набір. Крім цього в яйці багато вітаміну А і Е, багато кальцію і заліза.

Кожна людина знає, що яйце складається з двох частин — жовтка і білка. Але не всі знають, що містять в собі ці два компоненти, а вони насправді містять в собі необхідні для здорового харчування елементи — жири і білки. Жири містяться в жовтку, ну а біла частина яйця не дарма так називається, тому що основу її становить білок.

Для повноцінного харчування людини потрібні обидва ці елементи. Білок є будівельним матеріалом для клітини, з яких складається наш організм. Але побудована структура, повинна функціонувати, а для цього їй необхідна енергія. І жири є свого роду паливом для нашого організму, вони є джерелом енергії для організму. Чи не вуглеводи, як багато хто вважає, а саме жири. До речі в яйці взагалі не містяться вуглеводи, тому вживання в їжу яєць ніколи не приведе до появи зайвої ваги.

Яєчний жовток

Яєчний жовток містить в собі лецитин, дуже корисна речовина, оскільки воно сприяє руйнуванню жирових бляшок, які накопичуються на стінках посудини і його вживання в їжу є чудовим профілактичним засобом від артеріосклерозу. Таким чином, споживаючи в їжу яйце, людина разом з ним отримує повний набір всіх необхідних речовин білків, жирів, мінеральних речовин і вітамінів. Навряд чи знайдеться інший продукт, який зрівнятися з користю простого курячого яйця.

По темi:  Корми для курей різних напрямків продуктивності

Хотілося б сказати ще про один цікавий факт. Кількість білка, які містяться в різних продуктах харчування не однаково. Найбільше білка міститься в м’ясі. Кількості білка в яйці в два рази менше, ніж в м’ясі, але яєчний білок засвоюється організмом на 99%. Внаслідок того, що яєчний білок, дуже добре засвоюється організмом, яйця є дієтичним продуктом, який рекомендується використовувати як в лікувальних, так і в профілактичних цілях.

Статью нашли по запросам:
  • споживчі властивості яєць
Автор:
Дата:
Из той же категории: (Кури)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

2 × 4 =

Сейчас читают:
Top