Розведення курчат
Розведення курчат
Для розведення курчат найбільш вигідно купувати молоду птицю. Вона є більш продуктивною, ніж переярих. Купити птицю можна на спеціалізованих птахівницьких фабриках або в зоомагазинах.
Розведення курчат – справа відповідальна, кропітка і, що немало важливо, прибуткове. По-суті курча є майбутнім продуктом харчування, а м’ясо птиці вважається дієтичним і володіє масою корисних властивостей. У господарстві потрібно, приблизно, один півень для запліднення десяти курей.
При виборі курей її плідність буде залежати від обсягу і м’якості живота, відстані між лоннимі кістками, забарвлення гребеня, линьки птиці. Якщо ж робити вибір за зовнішніми ознаками, то варто звернути увагу на оперення птиці. Воно повинно бути міцним і блискучим. Коли курка-несучка здорова, то зміна оперення у неї станеться пізніше, ніж у інших – приблизно, в жовтні або в листопаді.
При розведенні курчат методом інкубації застосовуються 5 – 7-й денні яйця. Спочатку, яйця необхідно помістити в інкубатор з температурою 38 градусів і вологістю близько 70%. Після 5-годинного перебування яєць в інкубаторі, їх потрібно перемістити для зберігання (близько 15-ї доби) в приміщення з температурою в 30 градусів.
1 коментарий к статье Розведення курчат