387 | 0
Раздел: Кури
Оцените статью:
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(0 голосов, в среднем: 0 из 5)

Куряче птахівництво

Куряче птахівництво

Як галузь сільського господарства розвиток птахівництва почалося в 20 — х рр. з організації інкубаторно-птахівничих станцій і птахорадгоспів; в 30 — х рр. почали будувати птахоферми — перші підприємства посиленого птахівництва. Також будували і колгоспи-птахоферми. У 1964 році був прийнятий Міністерством закон про організацію виробництва м’яса і яєць птиці на промисловій основі.

See also: Horoscope for 2019 for the Monkey

Для виробництва м’яса і харчових яєць використовують гібридну птицю, одержувану в результаті схрещування поєднаних ліній м’ясних або яєчних порід; по життєздатності і продуктивності гібридна птиця перевершує вихідні форми. Схрещуванням лінії породи корниш (форма батька) і породи плімутрок білий (форма матері) отримують бройлерів. Економічно доцільно на товарних підприємствах використовувати курей протягом одного року яйцекладки, оскільки з віком птиці несучість знижується; на підприємствах тримають курей другого і третього року яйцекладки. У птахівництві, щоб прискорити линьку і її синхронізацію, у курей застосовують линьку примусово. Статеве співвідношення в стаді — на 8-12 курей один півень. Щоб отримувати харчові яйця, курей необхідно тримати без півнів. В інкубаторах виводять курчат, використовуючи яйця від курей не молодше 6-7-місячного віку. Ембріональний розвиток триває 21 добу.

Птахофермі птахівництві молодняк і курей яєчних порід містять і вирощують на спеціалізованих підприємствах в клітинних батареях, які розташовані в безвіконних пташниках, в яких обов’язково повинен бути повітрообмін, освітлення, температура повітря. Кур бройлерних (м’ясних) порід тримають також в безвіконних пташниках на підлозі (на підстилці). Можна тримати в клітинних батареях і на сітчастих підлогах. Існує мережа репродуктивних і племінних підприємств для ведення племінної роботи відтворення птиці, які входять до складу птахофабрик або працюють самостійно.

По темi:  М'ясні породи курей

Існує багато порід сільськогосподарської птиці

На промисловій основі птахівництва організований технологічний процес інтенсивного виробництва, що забезпечує рівномірний виробництво м’яса і яєць протягом року. Інкубуючи яйця, молодняк вирощують і комплектують промислові та батьківські стада цілодобово.

Корміть птицю необхідно повнораціонними сухими комбікормами, до складу яких входить кілька видів зерна і його переробка, макухи, сухі тваринні корми — м’ясо-кісткове, рибне і трав’яне борошно, обрат сухий, дріжджі, мінеральні корми, мікроелементи і вітамінні кормові добавки. Комбікорми випускають в гранульованому і розсипний вигляді. Середня річна потреба в комбікормах (кг на одну голову): для яєчних курей племінного стада — 54 кг, для несучок промислового стада при клітинному змісті — 50 кг, для м’ясних — 65 кг.

Багато птахівницькі птахоферми реалізують харчові яйця в торговельну мережу, а інші підприємства продають їх організаціям. Забій і обробку птиці проводять птахоферми і м’ясокомбінати. Вироби з пуху і пера виробляють на перопухових підприємствах.

Раздел: Кури
Автор:
Дата:

Куряче птахівництво

Вы читаете статью Куряче птахівництво. Все материалы на сайте OOO Gumat, а также и статья Куряче птахівництво - написаны с целью информационного обогащения и мы рады если Вам нравиться наш Журнал.

Отзывы к статье Куряче птахівництво