Відкорм гусей на жирну печінку

| 215 | Гуси
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(0 голосов, в среднем: 0 из 5)

Відкорм гусей на жирну печінку

Гусяча печінка в світі в основному на сьогоднішній день проводиться в таких країнах, як Франція, Угорщина та Італія, Ізраїль і Болгарія, а також Польща. Причому найбільш великим виробником даного продукту, а також імпортером печінки називають Францію. У нас поки що виробництво печінки не настільки поширено, тому носить тільки замовний характер.

Серед порід гусей, які розводять з метою виробництва печінки, варто відзначити ландської породу, породу ізраїльську, Беньковський і угорську Цей птах дає печінки масою не менше 500 грам. Правда, тут потрібен спеціальний відгодівлю, завдяки якому птиці цієї породи і утворюють чималих розмірів печінку. Правда, при тому, що печінка порід гусей відрізняється хорошими розмірами, такі породи не відрізняються хорошою яйценоскостью, так що з потомством тут значно складніше.

Як уже було відзначено вище, велику роль у формуванні значних розмірів печінки грає відгодівлю птиці. Причому увагу приділяти йому потрібно буквально з перших днів життя молодняку. Так, перші чотири тижні гусенята повинні отримувати достатню кількість комбікорму. Вміст протеїну на 100 грам комбікорму повинно бути не менше 20%. З тритижневого віку молодняк додатково повинен отримувати зелені корми.

Відкорм гусей

У віці п’яти тижнів і до восьми тижнів гусенята отримують невелику кількість корму, правда, вміст протеїну не повинно змінюватися. Але тут важливо збільшити кількість корму зеленого. В добу гусенята повинні отримувати їх близько 500 грам з розрахунку на одного гусака. А з 9 або 10 тижні корми зелені дають на грам 200 менше, а ось кількість в кормі протеїну дещо збільшують. Такий підхід до харчування дозволяє гусенята рости трохи менше, ніж гусенята бройлерам. Це і дозволяє вирощувати печінку.

По темi:  Захворювання гусей і їх лікування

Дуже важливо крім правил годування враховувати і той факт, що гусенята повинні перебувати в умовах, які будуть обмежувати їх можливість руху. Але при цьому приміщення повинно мати хорошу вентиляцію, але не повинно бути підвищеної вологості. В таких умовах гусей ставлять на відгодівлю, під час якого корму вони споживають раз в три більше, ніж в звичайних умовах. Це допомагає отримати в результаті жирну і таку цінну печінку, яку в багатьох країнах світу вважають делікатесом і виробляють дуже смачні паштети й інші продукти.

джерело: ooogumat.com.ua