Як приготувати канді для бджіл, коли починати підгодівлю?
8444 Як приготувати канді для бджіл, коли починати підгодівлю?

Як приготувати канді для бджіл, коли починати підгодівлю?


Як приготувати канді для бджіл, коли починати підгодівлю?

Канді – це спеціальна вуглеводна підгодівля, що представляє собою пластичну масу з суміші цукру і меду. Канді для бджіл використовується в якості зимової їжі при нестачі основного корму, а також для нарощування сили медоносних комах навесні і восени.

Читайте также: Лікування молочниці

Різновиди канді

Бджолярами створена велика кількість різних рецептів цієї підгодівлі, але стандартний все одно залишається найбільш вживаним. Класичний рецепт канди готується на основі натурального меду, що, на думку деяких пасічників, неправильно. У деяких випадках це може призвести до загибелі половини комах. Неякісний продукт часом містить хвороботворні мікроорганізми, які викликають небезпечні хвороби бджіл.

Як приготувати канді для бджіл, коли починати підгодівлю?

Частина бджолярів вважає, що краще застосовувати інвертований цукор, який ідентичний натуральному складу. Крім того, для підгодівлі часто застосовують цукровий сироп. Давати його слід в обмежених кількостях, щоб не викликати надмірну активність комах і споживання додаткової кількості корму.

Для того щоб підгодівлі дали потрібний результат і не принесли шкоди, необхідно готувати засіб за затвердженими фахівцями технологіям. Для профілактики хвороб бджіл в них додають лікарські препарати і обніжжя.

Рецепт кормової маси Комарова

Можна купити готову підгодівлю, яка буде виготовлена ​​з дотриманням технології. Але на велику кількість сімей економічно доцільно виготовити канді для бджіл самостійно:

  1. До складу підгодівлі входить 4 частини цукрової пудри і 1 частина меду. Пудра повинна бути якісною. Щоб вона не містила небажаних домішок, краще змолоти її своїми руками і просіяти через сито з дрібними осередками. Вона повинна придбати однорідний склад без великих включень, інакше підгодівля може кристалізуватися і затвердеть
  2. Мед для приготування канді необхідний тільки високоякісний, взятий від здорових сімей. Для того щоб надати йому потрібний стан, варто розпустити його на водяній бані не доводячи до кіпенія
  3. Готовий мед при постійному помішуванні повільно вливають в ємність з цукровою пудрою. Процес перемішування продовжують до однорідного стану суміші. Перевірка готовності маси перевіряється наступним чином: тісто кладеться на стіл, і якщо воно не змінює форму, не розтікається і не липне до рук – значить все готово
  4. З отриманої суміші формують коржі по 1 кг і розфасовують по чистим пакетам. Далі, обережно, щоб не потурбувати бджіл, відкривають вулик, укладають канди на рамки над клубом і знову закривають. Перед укладанням в пакеті з підгодівлею слід зробити дрібні отверстія
По темi:  Норми бджільництва: правила і закони змісту бджіл

Різні рецепти

Для приготування сиропу береться емальований або луджена ємність. На літр води необхідно 2 кг цукру. Вода попередньо підігрівається до 60 градусів і всипається цукор. Час приготування сиропу – 20 хв без помішування. При цьому всі дно ємності повинно прогріватися рівномірно. Тільки так можна уникнути утворення цукрової кірки в продукті.

Як приготувати канді для бджіл, коли починати підгодівлю?

Готовність перевіряється шляхом опускання ложки, спочатку в сироп, а потім в холодну воду. Якщо вдається скачати кульку – помадка готова. Сироп наливають на парафінову або воскову папір, обмежуючи по краях дощечками, щоб він не розтікся. Ще не остигнула в’язку масу нарізають на шматки. Цей вид підгодівлі виглядає як прозорі бурштинові плитки в пів сантиметра товщиною.

Рецепт канди з борошном

Якщо відомо, що комахи в вуликах потребують перзі, то в кінці зими можна приготувати канді з борошном. Краще брати соєву, оскільки в ній більше протеїну, ніж у звичайній. Під час виготовлення слід поступово вводити борошно в воду в пропорції: 1 частина на 3 частини цукру. Вариться сироп при постійному помішуванні на повільному вогні.

Для профілактики захворювань бджіл, в зимову підгодівлю додають лікарські препарати: ноземацід, мікобаноз або ноземат.

Як приготувати канді для бджіл, коли починати підгодівлю?

Рецепт канди з медом і сухим молоком

Для приготування такої підгодівлі на 3 кг меду береться 1 кг сухого молока і 10 кг цукрової пудри, плюс трохи води. Мед розтоплюється і повільно вливається в цукрову пудру, при постійному помішуванні. Додається сухе молоко і вода. Замішується тісто. Маса загортається в марлю і зберігається добу в холодильнику, після чого розкладається по вуликах.

Терміни проведення підживлення

Весняна підгодівля є найбільш важливою, від неї залежить відтворення потомства і кількість меду. Починати її слід, коли бджоли зроблять перший весняний обліт, а завершувати в кінці весни. Перед початком підгодівлі необхідно зробити ревізію вуликів і упевнитися в благополуччі матки.

По темi:  Як відбувається ловля бродячих роїв

Іноді бджіл потрібно підгодувати взимку, якщо у них підійшли до кінця запаси корму. Часом пасічники цілеспрямовано дають поживні елементи готовим до запліднення маток. Найголовнішим в приготуванні канди для бджіл є правильне дотримання технології, а також використання якісних натуральних продуктів.

Автор:
Дата:
Из той же категории: (Бджільництво)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

19 − пятнадцать =

Сейчас читают:
Top