М’ясо-яєчні породи курей

| 421 | Кури
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(0 голосов, в среднем: 0 из 5)

М’ясо-яєчні породи курей

У будь-століття, при будь-яких економічних умовах населення займалося промисловим розведенням курей. Великою популярністю до цих пір продовжують користуватися масі тіла, продуктивності, общепользовательних універсальні породи з яскравим оперенням. Кури м’ясо-яєчної породи завжди відрізнялися активної здатністю до життя, хорошою акліматизацією до місцевих умов, яка значно перевищує яєчні породи масою яєць і живою вагою, що може цілком виправдовувати деяке підвищення витрати корму. Крім всіх перерахованих переваг, цей тип курей чудово поводиться на сідалі і при нестачі корму вони можуть припинити кладку і відновити її при поліпшенні умов утримання.

До певних особливостей можна відносити спокійна вдача, невисоку схильність до впливу стресу та інших негативних факторів. Яйцекладка м’ясо-яєчного типу курей — трохи більше двохсот яєць на рік. Жива маса може досягати 3,0 кг у курей, а у птахів — 3,2 кг.

Стримуючим фактором географічного розширення виведення птиці цих порід є значне скорочення або повна відсутність репродукторних господарств. Якщо раніше легко було купити курчат цих порід, як московські чорні, нью-гемпшир, Кучинський ювілейні, сріблясті, то на даний момент курчат можна дуже рідко знайти на ринку, і їх породность часом може викликати сумніви. На окрему увагу заслуговують кури, які були виведені в американських штатах. Багато селекціонери бажають розводити саме цей тип курей, оскільки вони — найбільш м’ясисті і вимагають до себе меншої уваги, а також не припиняють кладку при зміні умов утримання, як це робить більшість порід, у яких це вироблено на рівні безумовного рефлексу.

Варто з жалем констатувати той факт, що зараз існує так зване, безконтрольне схрещування, а це значить, що з плином часу, ідеальні пропорції маси тіла або здібностей до висиджування яєць курми м’ясо-яєчних порід може звестися до мінімуму. Селекціонерам варто розуміти, що даний тип курей є найбільш оптимальним для розведення як в домашніх, так і промислових масштабу. Крім цього, необхідно враховувати, що споживчі можливості населення щороку зростають, а це може призводити до дефіциту курячого м’яса.

По темi:  Високопродуктивні кроси і лінії курей