М’ясні породи курей

| 255 | Кури
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 голос, в среднем: 5 из 5)

М’ясні породи курей

Для даного напрямку необхідні не тільки безпосередньо м’ясна продуктивність (витрати на корм по одиниці продукції, швидке дозрівання), але і посилена несучість (кількість бройлерних курчат, отриманих від кожної курки за досліджуваний період). Кур даного напрямку розводять всередині господарства тільки для племінних потреб. Для отримання м’ясних порід використовують гібрид і помісі курей м’ясо-яєчного або м’ясного напрямків.

Плімутрок — ця порода була виведена і американському штаті Плімут приблизно 100 років тому. Вона створювалася шляхом ступеневої відтворювального схрещування відразу декількох порід: кохін-хінів, лангшанов, брама, і яванських курей. Всім представникам цієї породи притаманні невелика за обсягом голова, маленький гребінь, стандартні сережки. Шия середньої довжини із сильним оперенням. Тулуб досить довге й широке. Грудні м’язи добре окреслені і є округлими. Статева зрілість потомства може наступити починаючи з 170 дня. Кури помірні у всьому, і в активності, і в своєму спокої.

У промисловому розведенні добре взаємодіють з півнями породи «Корніш». Прабатьками Корніша стали бійцівські кури, їх раніше використовували тільки для розваг, в м’ясне виробництво вони не годилися.

Кохинхин — ця порода цілеспрямовано виводилася в Китаї і включала в себе особини тільки курей м’ясних порід. Яєчна продуктивність порівняно невелика, маса яєць може досягати 60 грамів, шкаралупа часто кавового кольору. Маса дорослих особин 4-4,5 кг, півнів може досягати 5 кг. Кури дуже легко набирають вагу, і досить часто на рівні безумовних рефлексів у них закладений сильних набір маси, шляхом безконтрольного харчування.

Червоні білохвості — ця порода виводилася в Англії методикою схрещування в різних нью-хемпшірською порід, а також плімутрок білих і білих сорреев.

Статура є типовим для м’ясного типу курей з грунтовним кістяком. Серед унікальних порід можна назвати панцереевскіх. Їх кількість обмежена, оскільки розлучаються тільки племінним Панцеревскім заводом, який розташовується Ульяновської області і досі не отримав належного світового визнання. Панцереевскіе кури володіють підвищеною масою тіла, яка одночасно є некритичною для продуктивності яєць, яка є середньою і досягає 100-120 на рік.

По темi:  Популярні породи курей: леггорн