Годування курей

| 231 | Кури
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(0 голосов, в среднем: 0 из 5)

Годування курей

Годування курей в сільському господарстві полягає в правильному раціональному харчуванні. Якщо птах знаходиться у вольєрі і обмежена від вигулу, її необхідно годувати насиченим білками і вітамінами кормом. Найкраще для годування використовувати спеціалізований комбікорм, який можна придбати на птахофермах. У разі відсутності комбікорми, курей можна годувати цільним зерном і кормами тваринного і рослинного походження. У весняний та літній періоди необхідно давати зелень, яку можна просто підвішувати до вольєра цілком. Кури охоче її скльовують. Зелень можна давати різноманітну: люцерна, кропива дводомна, конюшина. При годуванні кидати зелень на підлогу не варто, так як кури швидко її затоптують. Зерно необхідно давати цільне у вигляді пшениці або кукурудзи. Зерном жита, вівса і ячменю потрібно годувати в роздробленому вигляді, щоб у курей не було проблем зі стравоходом. Також в раціон харчування необхідно додавати мінеральні добавки: золу, крейда, подрібнені кістки, дрібний гравій. Обов’язково потрібно не забувати наливати чисту воду в чисті напувалки.

У зимову пору року курей найкраще годувати вологими мешанками, які заварюються в теплому бульйоні або воді. Для мішанки можна використовувати дрібну картоплю, тільки без меланіну, щоб кури не отримали отруєння. У відварений цілісний картопля додають дроблене зерно, терту моркву, буряк і гарбуз. Взимку замість зелені дають сіно. Годувати курей необхідно 3-4 рази в день, а ввечері давати пророщене зерно.

При вирощуванні курей на вигулах годування спрощується, і в такому випадку, годувати птахів потрібно 2 рази в день — вранці і ввечері. На вигулах кури самостійно знаходять собі корм: зелень (трава), дощові черв’яки, різноманітні комахи.

Навесні курей краще тримати у вольєрі, так як вони скльовують молоду розсаду, розгрібаючи грядки. Дуже люблять клювати розсаду капусти.

По темi:  Корми для курей різних напрямків продуктивності

Годування курКомбікорм повинен бути:

  • із збільшеною кількістю високоякісного протеїну, амінокислот;
  • енергетичним;
  • містити мала кількість клітковини і велика кількість вітамінів;
  • мати ферментний препарат і достатня кількість цукру;
  • содержать0,3% солі, кальцій, фосфор;
  • містити в собі ракушняк або гальку;
  • мати пробиотик, кокцидіостатик, мікроелементи, антиоксидант;