Куряче птахівництво

Куряче птахівництво Як галузь сільського господарства розвиток птахівництва почалося в 20 — х рр. з організації інкубаторно-птахівничих станцій і птахорадгоспів; в 30 — х рр. почали будувати птахоферми — перші підприємства
Куряча ферма

Куряча ферма Курник або пташник — це виробнича будівля сільського господарства. Ширина будівлі повинна становити від 12 до 30 метрів, а довжина не обмежена. Приміщення повинно бути сухим, світлим і теплим (12-18 градусів).
Розведення домашніх курей

Розведення домашніх курей Розведення домашніх курей — це найголовніша і поширена галузь птахівництва на сьогоднішній день. У підсобних господарствах населення із загального наявності домашньої птиці 85% складають кури.
Годування курей

Годування курей Годування курей в сільському господарстві полягає в правильному раціональному харчуванні. Якщо птах знаходиться у вольєрі і обмежена від вигулу, її необхідно годувати насиченим білками і вітамінами кормом.
Захворювання курей

Захворювання курей Дуже важливо знати і пам’ятати, що вберегти птицю від захворювань набагато легше і дешевше, ніж її лікувати. Для того, щоб встановити попередній діагноз ще до приходу ветеринарного лікаря, кожному
Зміст курей несучок

Зміст курей несучок Для отримання курячого яйця доцільно тримати гібридних курей, які можуть давати результат на 10-15% вище найкращих чистопородних курей при тих же умовах утримання. Гібридних курей варто тримати не тільки
Розведення курчат

Розведення курчат Для розведення курчат найбільш вигідно купувати молоду птицю. Вона є більш продуктивною, ніж переярих. Купити птицю можна на спеціалізованих птахівницьких фабриках або в зоомагазинах. Розведення курчат
Корми для курей різних напрямків продуктивності

Корми для курей різних напрямків продуктивності Залежно від того, з якою метою вирощують курей, може змінюватися і склад корму птиці. Дуже важливо підтримувати певні умови їх проживання, дотримуватися режими харчування,
М’ясні породи курей

М’ясні породи курей Для даного напрямку необхідні не тільки безпосередньо м’ясна продуктивність (витрати на корм по одиниці продукції, швидке дозрівання), але і посилена несучість (кількість бройлерних курчат, отриманих
М’ясо-яєчні породи курей

М’ясо-яєчні породи курей У будь-століття, при будь-яких економічних умовах населення займалося промисловим розведенням курей. Великою популярністю до цих пір продовжують користуватися масі тіла, продуктивності, общепользовательних