Вичинки шкурок кроликів

| 247 | Кролі
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 голос, в среднем: 5 из 5)

Вичинки шкурок кроликів

Перший етап — це відмочування ретельно просушеної шкури ( «отмока»), в співвідношенні 9 літрів води на один кілограм кролячій шкурки. Оптимальна температура рідини — 35-40 градусів. У підігріту воду додається сіль (приблизно 20 грам на літр води) і антисептики. Процес триває від 16 до 18 годин.

При досягненні потрібного стану шкіри, починається її мездрение, іншими словами — вишкрібання підшкірно-жілового шару. Воно проводиться за допомогою тупого ножа, в напрямку від хвоста до голови. Потім вона обезжиривается миючими порошками, промивається і сушиться до досягнення поміркованого рівня вологості.

Наступний етап — пикелевание. На цей раз шкурка замочується в соляно-оцтовому розчині. Температура оного — 35-40 градусів. Склад розчину — 30 грам провареної солі, 60 мл оцту (70%) і 940 мл води на л рідини. Ідеальне співвідношення 7 кг кошти на 1 кг шкурок. Процес триває від 8 годин до доби.

По закінченню, шкурки лягають на дерев’яну поверхню в сухому, добре провітрюваному приміщенні на 1-2 добу. Під час пикелевание вони повинні придбати тягучість, м’якість і еластичність.

Для збереження даних властивостей, проводиться дублення. Як обробного кошти найчастіше використовують розчин з хромових квасцов або відвар з кореня верби. Шкури або кидаються в розчин на 8-12 годин, яких оброблятися оним 5-6 разів (з двогодинним інтервалом). Після їх висушують, і протягом 3 днів натирають дрібною сіллю (по 2 рази в день).

Останній етап — жирування. Шкурки обробляються різними видами жирової емульсії (зазвичай в їх склад входить вода, господарське мило, свининою жир і нашатирний спирт, в різних пропорціях). Після їх просушують, вирівнюють і розчісують хутро. Слідом за це шкурки обробляються крейдою або гіпсом. Потім — ретельно розтирають наждачним папером, промиваються технічним спиртом або іншої подібної рідиною. Нарешті — настає час останньої промивання і розчісування хутра, після чого процес вичинки завершено. У ваших руках повністю готовий виріб.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *